המוטיב המרכזי של פינת אוכל הוא השולחן. על פי מחקרים שנעשו בתחום, נמצא כי למרות שעם חלוף השנים יותר מחמישים אחוז מהאוכלוסייה שינו את הרגלי האכילה שהם, שאר חמישים אחוז ממשיכים לדבוק במסורת ולקיים ארוחות בפינת האוכל.
פינת אוכל עגולה – האומנם?
להבדיל מפינת אוכל סטנדרטית, מרובעת, פינת אוכל עגולה מאפשרת יותר מרחב לסועדים להגיע לשולחנות. בעוד שבשולחן סטנדרטי שבפינת אוכל קשה לייצר תקשורת טובה, בשולחן שבפינת אוכל עגולה האינטראקציה הרבה יותר איכותית, כיוון שמיקום השולחן פונה למרכז, ומהווה כר פורה לשיח פרודוקטיבי. היא מתאימה כאשר מיקומה בחלל גדול יותר, או לחלופין לחדר אוכל בסטייל רשמי. נוצרת זרימה טובה יותר, בשל כך כי המרחבים שמקיפים אותה מאפשרים תנועה נוחה, ואפשר להעמיד בקרבה משחקים, חומרי קריאה, וכיוצא בזאת.
פינת אוכל מרחיקה מההשתעבדות למסכים –
כולכם בוודאי מודעים לכך כי מרבית בני האדם, ובייחוד הילדים, מרותקים מרבית יומם לטלפונים ניידים, לטבלטים ולמחשבים. ועל מנת ליצור זמן איכות של בני המשפחה, ולהשאיר את המסכים בחוץ, ולו לחצי שעה, הקפידו על ארוחה משפחתית סביב פינת אוכל, מינימום פעם ביום.
פינת אוכל מהווה מקום מפגש מקרב לבני המשפחה –
מקורות מתחום הפסיכולוגיה דיווחו לנו כי ארוחות משפחתיות בפינת אוכל מסייעות לילדים לפתח דפוסים של אכילה בריאה לצד תקשורת פתוחה, ומסייעת למבוגרים להתנתק לכמה זמן מהמרדף אחרי הזמן היום יומי שלהם. כמו כן, בני משפחה שמקפידים על ארוחות משותפות בתוך פינת אוכל, קרובות אחד לשני הרבה יותר.
פינת אוכל מחזירה את השליטה לידיים –
כאמור, מחצית מהאוכלוסייה אינה מקיימת ארוחות משותפות בפינת האוכל. אבל החצי השני, אשר מקפיד על קיום ארוחות בתוך פינת אוכל בהחלט מאפשר שליטה בניתוב יום עמוס. הווה אומר – אתם בוחרים להקדיש זמן לילדכם כמו גם לכם להירגע, לשוחח ולהעביר זמן ללא ענייני עבודה.
פינת אוכל מאפשרת להתמקד בתזונה בריאה –
המון אנשים אוכלים בשעות לא קבועות ומכל הבא ליד, אף מזון שאינו בריא. אך כאשר מקדישים שעות קבועות לאכילה בתוך פינת אוכל, כי אז שמם לב יותר לטיב המזון, ואוכלים בצורה בריאה ומאוזנת יותר.